Koti

Lämmön, valaistuksen ja ilmanlaadun ylläpitäminen kodin energiaa ja terveyttä varten

Kun tulet kotiin raskaasta työpäivästä, päiväsi ei ole vielä ohi. Haluat ehkä tehdä ruoanlaittoa tai siivota kotona. Ehkä haluat mieluummin olla tuottelias ja suorittaa joitakin töitä, joita sinulla on vielä jäljellä. Saatat joutua soittamaan puheluita tai maksamaan laskuja, ja kun kaikki on ohi, haluat todennäköisesti vain rentoutua ja viettää aikaa läheistesi kanssa. On monia asioita, joita haluamme tehdä kotona, mutta minkä tahansa valitsetkin, sen toteuttaminen on helpompaa tai vaikeampaa kotisi olosuhteiden mukaan. Eli hyvin hoidetussa kodissa on mukava rentoutua ja samalla auttaa keskittymään työhön tarvittaessa.
Mutta miten omaisuudellasi voi olla näin syvällinen vaikutus näihin asioihin? Kaikki riippuu siitä, kuinka pidät yllä lämpötilaa, ilmanlaatua ja jopa valaistusta tiloissasi. Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa terveytesi ja hyvinvointiisi ja vaikuttaa suuresti siihen, kuinka hyvin pystyt keskittymään / kuinka rento ja rauhallinen olosi on.
Lue vinkit, kuinka saat tämän oikein…

Lämpötila

Ihanteellinen kodin lämpötila vaihtelee ihmisestä toiseen ja tilanteesta toiseen. Ihanteellinen monille ihmisille on jossain 20-25 astetta, mutta tämä riippuu mieltymyksistä. Eri ihmisillä on luonnollisesti lämpimämpi tai viileämpi ruumiinlämpö, ​​joten se, mitä pidät mukavana, riippuu aineenvaihdunnastasi, kehon rasvasta ja yleisistä mieltymyksistäsi.
Siitä huolimatta, mikä voi myös vaikuttaa aiottuun tarkoitukseen tai tapaan, jolla aiot viettää aikasi. Toisin sanoen, jos aiot rentoutua illalla television ääressä, saatat haluta sen hieman lämpimämpää. Toisaalta, jos haluat pysyä tuottavana, lämpötilan laskeminen hieman voi itse asiassa terävöittää sinua hieman.

Ilman laatu

Myös kosteus on erittäin tärkeää terveydelle ja voi vaikuttaa huonekaluihisi. Käytä kostutinta/ilmankuivaajaa, yritä pitää kosteus noin 50-55 %. Ja päästä eroon kaikista homeista!

Valaistus

Lopuksi valolla voi olla valtava vaikutus siihen, miltä sinusta tuntuu koko päivän, ja tavoitteenasi tulee olla varmistaa, että saat runsaasti luonnonvaloa kotiisi. Tämä johtuu osittain ikkunoiden sijainnista, mutta voit olla älykäs järjestämällä huonekaluja maksimoimaan valon vaikutuksen ja jopa käyttämällä peilejä heijastamaan sitä ympäri huonetta.

Related posts

Muuta kotisi helposti ja edullisesti 5 upealla Android-siivoussovelluksella

William Benjamin